Suomalaisjuoksija Sara Lappalainen (entinen Kuivisto) on avautunut Instagram Storiesissa Helsingin Sanomien jutusta. Siinä esiteltiin lääketieteen emeritusprofessorin Arya Sharman näkemyksiä painonpudotuksesta.

Jutussa esitettiin väitteitä, joita Lappalaisen oli vaikea niellä. Alla yksi naisen esiin ottama kohta, jossa lainattiin Sharman ajatuksia.

– Ratkaisuksi painonpudotukseen on tarjottu tuttua hokemaa: Syö vähemmän, liiku enemmän. Hokemaa tarjotaan mediassa, painonpudotusbisneksessä ja terveydenhuollossa, kirjoitettiin yhdessä kohtaa juttua. ”Mutta sehän on täyttä hölynpölyä.”

”Kehon muotoon ja kokoon vaikuttavat mitä suurimmissa määrin geenit. Toki myös ympäristötekijöillä on vaikutusta, mutta vaikka ihmiset saisivat ravinnosta tismalleen saman verran kaloreita ja liikkuisivat samalla tavalla, toiset saattavat lihoa ja toiset laihtua.”

Kuivisto kommentoi noita puheita tylysti.

– Mä tiiän et tää aihe kirvoittaa mielipiteitä, mutta mun on vaan pakko todeta, et luinks mä just oikein. Hesarin jutun kirjoittanut on sitä mieltä, että on hölynpölyä, et laihtuisi liikkumalla ja syömällä vähemmän?? Aika kovaa tekstiä, sanoisin, avautui Lappalainen.

Lappalainen palasi asiaan vielä myöhemmin. Hän halusi hieman korjata aiempaa kirjoitustaan.

– Palatakseni vielä tähän juttuun, niin tarkennan, että mielipidehän ei ollut toimittajan niinkuin virheellisesti kirjoitin. Mutta kai jollain on joku vastuu silti mitä kirjoitellaan, hämmästeli SE-nainen.