Hiihtäjä Ristomatti Hakola juhli vuonna 2021 parisprintin MM-hopeaa yhdessä Joni Mäen kanssa. Sen jälkeen kankaanpääläinen on kokenut synkkiä aikoja.

Hakola loukkaantui viime kauden avauksessa Rukalla. Pekingin olympialaiset menivät pieleen sairastelun vuoksi, ja keväällä Hakola sai vaikean nivusvamman. Katastrofin kruunasi ongelmallinen koronatartunta.

Hakola yllätti marraskuun alussa, kun hän saapui Suomen Cupin viestin lähtöviivalle. Vauhti ei vakuuttanut, ja Hakola kertoi menevänsä pitkälle harjoitustauolle.

Mies on nyt avautunut Ilta-Sanomille kesän ongelmistaan. Hän myönsi, että vaikeaa oli.

– Ylivoimaisesti urani vaikein kesä. Vaikka yleensä on ollut kaikenlaista harjoituskaudella, niin aika pientä se on ollut. Nyt oli kuukausien ajan sairastelua ja erinäisiä terveysongelmia. Tosi pitkään yskää, avasi Hakola Ilta-Sanomille.

Hakola teki selväksi, että mielessä kävi synkkiäkin ajatuksia.

– Pohdin jo, laitanko suksia enää ikinä jalkaan. Mutta kyllä tässä on alkanut taas aurinko jo pikkaisen pilkistää, sanaili Hakola IS:lle.

Hakola kertoi myös, että yksi mahdollinen paluuajankohta on Skandinavia Cupin kisat, jotka järjestetään 6.–8. tammikuuta Rovaniemellä.

Hakola kertoi omasta tilanteestaan myös Instagramissa. Hän muisteli omia seikkailuitaan Rukalla.

– MC-kauden startti Rukalla jää väliin ekaa kertaa sitten vuoden 2014. Syö miestä!! Meikäläisen Rukan MC:n historiassa olis ainekset kokonaiseen kirjaan. Hyviä vetoja ja vähän ikävämpiä keikkoja, kun kahesti on tullu lähtö kisapaikalta Kuusamon terveyskeskukseen. Joku kerta on näemmä tullu myös sahattua kisasauvoja mittaan starttia edeltävänä iltana klo 22.30. Jos se ois ens vuonna taas Rukalla meikäläisen vuosi? kirjoitti Hakola.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Päivitys tästä.