Suomalainen hiihtotähti Ristomatti Hakola osallistui viikonloppuna Suomen Cupin kauden avausviestiin Vuokatissa. Mies ilmoitti nopeasti kisan jälkeen, että kilpaileminen saa nyt jäädä. Paluu nähdään ensi vuoden puolella.

– Ajattelin nyt harjoitella pari kuukautta, jotta voin taas hiihtää mukavasti. Seuraavan kerran tullaan viivalle varmaan ensi vuoden alussa, Hakola selvensi Ylelle.

Hakolan viime kausi meni pieleen vammojen vuoksi. Ne eivät ole jättäneet MM-hopeamitalistia rauhaan myöskään tänä vuonna. Siihen päälle tuli myös muun muassa koronaa. Hakola pääsi pitkän tauon jälkeen hiihtämään vasta viikkoja ennen Vuokatin kisoja.

Entinen hiihtäjä Kalle Lassila kommentoi Ylellä Hakolan päätöstä keskittyä harjoitteluun. Lassilan mukaan Hakolan vauhti teki selväksi sen, että töitä on tehtävä.

– Todella hyvä ja ainoa järkevä ratkaisu. Hakola ei ole pystynyt harjoittelemaan sillä tavalla kuin ammattiurheilijan kuuluisi harjoitella. Kesän ja syksyn aikana on tullut paljon taukoja ja muutenkin sovellettua harjoittelua, Lassila avasi Ylelle.

– Näimme Vuokatissa sen, mikä on ammattiurheilijan perustaso, joka tulee muutaman viikon normaalilla harjoittelulla. Mutta kansainvälisen tason saavuttaminen vaatii pidemmän hallitun harjoittelupohjan, Lassila muistutti.

MM-kisat kilpaillaan Planicassa helmi–maaliskuussa. Lassila totesi, että Hakola saattaa olla vielä tällä kaudella kansainvälisessä iskussa – varmaa se ei ole.

Hakola voitti yhdessä Iivo Niskasen kanssa MM-hopeaa parinsprintissä vuonna 2021.

Tästä Ylen juttu.