Kansainvälisen hiihtoliiton uudistukset eivät miellytä kaikkia. Suomalaishiihtäjä Krista Pärmäkoski on nyt avautunut norjalaiselle Dagbladetille merkittävästä muutoksesta.

Aiemmin voittaja sai maailmancupin kisoista sata pistettä ja kakkonen 80 pistettä (viidelle parhaalle 100-80-60-50-45). Nyt voittaja saa edelleen 100 pistettä, mutta kakkonen saa peräti 95 (viidelle parhaalle 100-95-90-85-80). 30 parhaan sijaan 50 parasta pääsee jatkossa pisteille.

Krista Pärmäkoski teki siis selväksi oman näkemyksensä. ”Suomen tähti raivosi: ’Idioottimaista'”, otsikoi Dagbladet.

– Minun on osallistuttava myös sprintteihin tällä kaudella. Jos olen 31:s sprintissä, saan silti 20 pistettä. Se on idioottimaista. Mielestäni parhaille pitäisi antaa enemmän pisteitä. Tämä ei ole hyvä järjestelmä, paalutti suomalainen Dagbladetille.

Miesten kärkinimiin kuuluva Joni Mäki ei hänkään lämpene uudistukselle.

– Rehellisesti sanottuna en ole tämän fani. On osallistuttava melkein jokaiseen kisaan pysyäkseen kärjen tahdissa, heitti Mäki Dagbladetille.

Norjan miesten hiihdon koviin nimiin kuuluva Erik Valnes oli hieman diplomaattisempi.

– Mielestäni tämä ei palkitse niin hyvin vahvoja hiihtäjiä hyvistä kisoista. Mielestäni pitäisi palkita hiihtäjät siitä, että he ovat hyviä. Oli sitten kyse sekunneista Tour de Skissä tai pisteistä maailmancupissa. Mielestäni on ikävää, että neljännestä sijasta saa lähes yhtä paljon pisteitä kuin voitoista. Katsotaan, suhtaudun asiaan avoimin mielin.