Kerttu Niskanen onnistui loistavasti viime viikolla Beitostölenin maailmancupin hiihtokisoissa. Niskanen vei upean voiton 10 kilometrin (p) väliaikalähtökisassa.

Kisa oli upeaa katsottavaa suomalaisittain. Niskasen voittoa täydensivät viidenneksi hiihtänyt Johanna Matintalo ja kymmenenneksi sijoittunut Jasmi Joensuu.

Hiihtolegenda Harri Kirvesniemi kommentoi suomalaisnaisten menoa Ilta-Sanomille. Hän teki selväksi oman näkemyksensä Kerttu Niskasen tilanteesta. Naisen toivotaan taistelevan MM-mitaleista helmi–maaliskuussa Planicassa. Kirvesniemen sanat lupaavat hyvää.

– Voitto on aina voitto. Kertun suoritus oli fyysisesti, teknisesti ja taktisesti erittäin hallittu. Hänen tilanteensa näyttää nyt äärimmäisen valoisalta, sanoi Kirvesniemi Ilta-Sanomille.

Johanna Matintalon koko viikonloppu oli mahtava. Kirvesniemeltä herui kehuja myös hänelle.

– Kertakaikkisen upeita suorituksia. Uran paras sprintti, uran paras normimatka ja viestin aloitusosuudellakaan ei ollut mitään hätää Anne Krejsti Kalvåa vatsaan, vaikka hän oli lauantaina kolmas, viestitti Kirvesniemi IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Maastohiihdon maailmancupin Davosin (16. – 17. joulukuuta) kilpailut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella.

Maastohiihdon maailmancup
Davos, Sveitsi 17.-18.12.2022

Naiset 
Anne Kyllönen, Anni Lindroos, Kerttu Niskanen, Maaret Pajunoja, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet 
Niko Anttola, Juuso Haarala, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Arsi Ruuskanen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen