Antidopingasioiden kurinpitolautakunta päätti marraskuussa antaa jalkapalloilija Matias Lahdelle neljän vuoden toimintakiellon dopingrikkomuksen vuoksi. Asia on puhuttanut suomalaisessa urheilussa. Myös aitajuoksija Annimari Korte on ottanut kantaa tapaukseen.

Lahden kesäkuussa antama dopingnäyte sisälsi urheilussa kiellettyä Letrotsolin aineenvaihduntatuotetta Bis-(4-cyanophenyl) methanol. Antidopingasioiden kurinpitolautakunnan päätöksessä hyväksyttiin, että urheilija ei ollut käyttänyt ainetta suorituskyvyn parantamiseen vaan sairautensa hoitoon.

Mies kommentoi itse tapausta marraskuussa Instagramissa. Lahden mukaan hän käytti lääkärin ohjeistamana Letrozol-nimistä lääkettä saadakseen testosteronituotantonsa normaalille tasolle. Mies kertoi tehneensä lääkkeen käytön vuoksi erivapaushakemuksen Suekille.

Suek ei hyväksynyt hakemusta. Lahti lakkasi käyttämästä lääkettä, jota oli ehtinyt syödä kolme viikkoa. Hän lopetti lääkkeen käytön, mutta se näkyi kuitenkin vielä 3. kesäkuuta otetussa testissä.

Korte kommentoi tapausta Instagram Storiesissa. Hän otti esille myös oman tilanteensa.

– Luin tästä äsken uutisista ja vaikka on hienoa, että doping-asioiden kanssa ollaan tarkkoja, on tää kyllä oikeusmurha. 4 vuoden kilpailukielto siitä, että käyttää lääkärin sairauteen määräämää lääkettä.

– En ite saa käyttää mun allergiseen ruokatorven tulehdukseen lääkkeitä kilpailukaudella, koska ne on kilpailuissa kielletty. Jos meinaisin tukehtua alle 10 pv sisällä kilpailuista, pitäisi mun jättää kilpailut väliin, tai jos haluaisin kilpailla, pitäisi mieluummin tukehtua. En siis käytä lääkkeitä ollenkaan enää ja jos söisin jotain mille oon allerginen, ainoa mahdollisuus olisi jättää kisat väliin. Säännöt ovat hyvästä, mutta joku järki pitää niissäkin pitäisi olla, kirjoitti Korte.

Lahden koko päivitys tästä.