Ruotsin hiihtotähteä Jonna Sundlingia hehkutettiin viime kauden loppupuolella Therese Johaugin mahdolliseksi manttelinperijäksi. Hänen maailmancupin kautensa on kuitenkin vielä avaamatta tämän talven osalta.

Sundlingin flunssa on pitkittynyt. Varsin myöhäisessä vaiheessa selvisi, ettei hän pysty osallistumaan Rukan maailmancupiin.

Nyt tilanne näyttää paremmalta. Sundling ei ole mukana Davosin maailmancupissa, mutta hän kilpailee Östersundissa Skandinavian Cupin kilpailussa perjantaina.

– Odotin innolla, että pääsen taas kilpailemaan. En tiedä mitä odottaa, sillä olen ollut pitkään sairas, mutta fiilis on hyvä, sanoi nainen Expressenille.

27-vuotias Sunding on harjoitellut reilun viikon. Flunssa piti hänet sivussa yli kuukauden.

– Aluksi oli todella hajanaisia oireita, mutta tunsin, että jokin ei ole kunnossa. Noin viikon jälkeen tuli kunnon flunssa, ja siinä meni sitten marraskuu. Se oli vaikea.

– Tämä on ollut todella turhauttavaa. Kukaan ei halua olla pois työstään kuukautta. Huippuhiihtäjä on tottunut olemaan aktiivinen joka päivä, joten on turhauttavaa mennä sadasta prosentista nollaan ja makailla sohvalla useita päiviä.

Sundling paljasti myös, että hän joutui ikävien vihjailujen kohteeksi.

– Monet eivät ehkä uskoneet minun olleen niin pitkään flunssassa, mutta se on selvästi mahdollista.

– On tullut viestejä. Voitko olla noin pitkään sairas, kerro mikä on oikeasti vialla, ei sinulla voi olla pelkkä flunssa, luetteli Sundling ja vakuutti, ettei hänellä ole ollut muita ongelmia.