Linnan juhlissa nähtiin useita suomalaisia urheilusankareita. Paikalle oli luonnollisesti kutsuttu myös yleisurheilun EM-kisojen suomalaistähdet.

Kristiina Mäkelä ei valitettavasti paikalle päässyt, sillä hän on harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa. Muun muassa Topi Raitanen ja Wilma Murto ehtivät kuitenkin juhlimaan itsenäisyyttä.

Raitasen kättelyä edelsi huvittava tilanne Ylen selostuksessa. Juontaja Jussi-Pekka Rantasella meni sanat hieman sekaisin, kun Raitanen asteli presidenttiparin eteen. Mies korjasi toki nopeasti virheensä.

– Esteratsastaja… estejuoksija Topi Raitanen ja Johanna Rajavaara. EM-kultaa tuli Münchenistä ja siinä sitten Münchenin kuningatar Wilma Murto, sanaili Rantanen.

Tilanne huvitti. Raitasen valmentaja Janne Ukonmaanaho jakoi pätkän Instagram Storiesissa.

Raitasella piti kiirettä itsenäisyyspäivänä. Hän veti entisen pääministerin Alexander Stubbin kanssa Cooperin testin.

– Itsenäisyyspäivä polkaistu käyntiin Cooperin testillä sekä brunssilla! Iso porukka oli paikalla pistämässä kroppaa likoon! Täytyy arvostaa tätä heittäytymistä. En päästänyt Alexander Stubbia helpolla mutta maalissa kyllä hymyilytti, kirjoitti Raitanen Instagramissa.

Seitsenottelun nuorten maailmanmestari Saga Vanninen edusti näyttävässä mekossa. Myös olympiamitalisti Matti Mattsson oli paikalla puolisonsa kanssa.