Iivo Niskasen kunto on yksi Suomen hiihdon kuumimmista kysymyksistä. Niskanen sai ennen Rukan maailmancupin kisoja koronatartunnan. Hän on sen jälkeen ollut sivussa kisoista.

Niskasta ei nähdä myöskään Davosin maailmancupissa. Hän kertoi Viaplaylle, että tarkoituksena olisi kilpailla vuodenvaihteessa Tour de Skillä.

Tässä vaiheessa on jo saattanut unohtua, että Niskanen ei ollut erityisen kovassa iskussa kauden avauksessa Oloksen Tykkikisoissa. Viimevuotinen dominointi oli muisto vain.

Ylen asiantuntijana työskentelevä Toni Roponen on esittänyt Ylellä rehellisen arvionsa Niskasen tilanteesta.

– Iivo Niskanen on kolmissa edellisissä olympialaisissa ottanut olympiakultaa, ja hän sanoi keväällä aika selvästi, että hän suhtautuu pikkaisen rennommin seuraavan vuoden harjoitteluun, Roponen muistutti Ylelle.

Roposella ei toki ole mitään suurta huolta Suomen ykköstähden suhteen. Päätavoite on kristallinkirkas: Planican MM-kisojen 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan. Roposella riittää luottoa Niskaseen.

– Menee vielä jonkin aikaa, ennen kuin hän on sellaisessa iskussa, että pääsemme nauttimaan hänen suorituksistaan. Mutta viimeistään Planicassa Iivo on varmasti 50 kilometrin matkalla erinomaisen hyvä, linjasi Roponen Ylelle.

Tästä Ylen juttu.