Kolmiloikan kesän EM-hopeamitalisti Kristiina Mäkelän vuosi on ollut upea. Taskussa on ensimmäinen arvokisamitali ja Suomen ennätys. Viime ajat Mäkelä on viettänyt harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa.

Mäkelä on nyt kertonut Instagramissa, että kaikki ei ole mennyt käsikirjoituksen mukaan kaukana kotimaasta. Takana on vaikeita aikoja.

– Vastoinkäymiset on urheilijan (niinkuin meidän kaikkien) arkea! Joskus niitä tulee kerralla enemmän, joskus vähemmän. Tälle leirille niitä on kertynyt kasa.

– Ensin mahatauti ja täys tyhjennys molemmista päistä. Kun siitä selvisin, niin joku virustauti veti jalat alta ja pisti niistämään nenää sängynpohjalle pariksi päiväksi. Sen lisäksi Siskon koiran yllättävä kuolema ja heti perään lähisukulaisen poismeno painavat mieltä arkielämän vaakakupissa, kertoi Mäkelä.

Mäkelä teki kuitenkin selväksi oman asenteensa. Vastoinkäymiset pitää osata kohtaamaan, vaikka niitä tuntuisi tulevan loputtomasti.

– Voisi ajatella, että nyt varmaan on kärsitty tarpeeksi ja ettei nyt voi enää tulla lisää epäonnea niskaan. Mutta ihan hyvin voi tulla, ja aion toivottaa seuraavatkin vastoinkäymiset tervetulleeksi. Tiedän, että kestän ja mulla on tukijoukot pitämässä mut pystyssä. Riittää kun joka päivä tekee parhaansa.

Mäkelä muistutti myös, että viime treenikausikaan ei ollut pelkkää juhlaa. Valmistuminen oli paperilla kaikkea muuta kuin täydellinen.

– Loppuun kevennykseksi sanottakoon, että viime harjoituskauden kummatkin leirit sekä tämä Afrikan että kevään Portugalin leiri menivät totaallisen persiilleen, mutta silti tuli kesällä mitali EM-kisoista. Ehkä mun kohdalla tämä lupaakin hyvää. Ja hei! Videosta näkee, että mä olen saanut jo vaikka, ja mitä aikaiseksi. Se mitä on tehty on tehty laadulla ja treenikauden ennätykset paukkuu.

Koko päivitys tästä.