Iivo Niskanen tiimeineen on nyt kovien ratkaisujen äärellä. Tour de Ski käynnistyy 31. joulukuuta Sveitsissä. Vielä ei ole vahvistettu Niskasen osallistumista.

Hiihtoliitto tiedotti alkuviikosta, että Niskanen tekee ratkaisun osallistumisestaan omalla aikataulullaan. Suomen hiihdon ykköstähti ei ole vielä avannut kauttaan maailmancupissa.

Tour de Ski alkaa korkeassa ilmanalassa Val Müstairissa. Ilta-Sanomien Pekka Holopainen painottaa Niskasen ratkaisua käsittelevässä jutussaan, että se on ”raaka paikka” mahdolliseksi paluukisaksi.

– Vanhan totuuden mukaan hiihtäjän ei tule näin matalassa hapen osapaineessa edes harjoitella saati kilpailla hiemankaan epävarmoja terveysmuuttujia repussaan, muistutetaan jutussa.

Niskanen sai ennen Rukan maailmancupia koronatartunnan. Miehellä otti aikansa, ennen kuin hän pääsi harjoittelemaan tasapainoisesti.

Nyt Niskanen leireineen punnitsee, kannattaako lähteä riskeeraamaan Sveitsiin, jos on vaara isoille ongelmille loppukauden suhteen. Päätavoitteena on kuitenkin Planican MM-kisojen 50 kilometrin (p) kisa.

Niskanen voi toki halutessaan jättää Tour de Skin kesken. Hän oli viime kaudella Tour de Skin kolmas.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Maastohiihdon maailmancup, Tour de Ski

Naiset
Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski

Miehet
Ville Ahonen, Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Markus Vuorela