Aleksandr Bolshunov ei ole ollut oma itsensä alkukauden kisoissa Venäjällä. Hiihtäjä näytti tosin tällä viikolla merkkejä paremmasta, kun hän vei ylivoimaisen voiton 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Kauden avauskisa oli kuitenkin miehen tasoon nähden umpisurkea. Hän jäi esimerkiksi neljänneksi 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Bolshunov on kärsinyt terveysmurheista uuden kauden alla. Miehen valmentaja Juri Borodavko on tehnyt selväksi, että aihetta huoleen ei ole.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe ei niele kaikkia puheita. Hän viestitti Match TV:lle selvästi, että Bolshunovin alkukauden vireen voi tuomita.

Bolshunov on siis ollut loukkaantuneena. Välbeltä ei kuitenkaan irtoa synninpäästöä tai sääliä. Hän teki haastattelussa selväksi, että Bolsunovin alakulo johtuu huonosta kunnosta.

Venäjällä on pohdittu sitä, kuinka motivoituneita maan hiihtäjät ovat, kun he eivät saa kilpailla kansainvälisissä kisoissa. Myös Norjassa on keskusteltu aiheesta.

Norjan maajoukkueen valmentaja Eirik Myhr Nossum pohti hiljattain Bolshunovin ja kumppanien tilannetta Nettavisenille.

– On yritettävä asettaa itsensä urheilijoiden asemaan, ja olisihan se todella, todella tylsää. Ymmärrän, miksi hän pitää sitä hulluna.

– Kuten olen sanonut monta kertaa, toivon heidän (venäläisten) tulevan takaisin maailmancupiin mahdollisimman nopeasti, koska se tarkoittaisi, että sota olisi ohi. Niin kauan kuin se jatkuu, pitäisi heidän olla pois kisoista, linjasi luotsi.