Maastohiihdon maailmancupissa kilpailtiin lauantaina perinteisen 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut. Beitostölenin päivän suomalainen ykköstähti oli Kerttu Niskanen, joka voitti naisten kisan varsin selvällä erolla kakkoseen.

Niskanen peittosi Norjan Anne Kjersti Kalvån 12,7 sekunnilla ja Ruotsin Frida Karlssonin 16,5 sekunnilla. Johanna Matintalo oli hienosti viides ja Jasmi Joensuu kymmenes.

– Tosi tyytyväinen ja onnellinen olen siitä, että pystyin tänään voittamaan. Itsellä on ollut luotto omaan kuntoon ja nyt se näkyi myös täällä. Kylmä kyllä oli, jalat tuntui ihan jäisiltä toiselle kierrokselle lähdettäessä. Eilinen meni hyvin ja myös se loi luottoa tähän päivään, kommentoi Niskanen Viaplayn haastattelussa.

– Loistavasti meni. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen päivään, kaikki meni suunnitelmien mukaan. Olen tosi onnellinen, että pystyin seisomaan palkintopallilla ja ennen kaikkea siellä korkeimmalla korokkeella. Eilinen sprintti tuntui jo hyvältä ja terävämmältä, nyt vaan luotetaan siihen, että homma on oikeilla raiteilla, sanoi Niskanen puolestaan Hiihtoliiton tiedotteella.

Matintalo myönsi puolestaan, että häntä jännitti hieman ennen kilpailua.

– Aamulla jännitti, että mitä tästä tulee, kun eilinen pitkä sprinttipäivä painoi jaloissa. Olen tosi iloinen ja tyytyväinen hiihtoon sekä siihen, että tulos on noin hyvä. Lähdin aika rauhassa liikkeelle, toiselle kierrokselle lähtiessä oli tunne, että on vielä paukkuja. Vauhdinjako oli onnistunut, kommentoi eilen sprintissä kolmanneksi tullut Matintalo Hiihtoliiton tiedotteella.

Krista Pärmäkoski oli 11:s ja Anne Kyllönen 24:s. Anni Alakoski keskeytti.

Miesten 10 kilometrillä paras suomalainen oli Perttu Hyvärinen, joka oli kilpailun 12:s. Eroa kisan voittaneeseen Pål Golbergiin kertyi 30,2 sekuntia.

– Se oli semmoinen hiihto. Tuloksena ok, mutta hiihtosuorituksena ei vielä tyydytä. Tulos kohtalainen, hiihtona perus jynkytystä. Kymppisakki oli lähellä tai jopa TOP6, sinne pitäisi vaan hiihtää, pohti Hyvärinen Hiihtoliiton tiedotteella.

Muista suomalaisista Markus Vuorela oli 21:s, Remi Lindholm 25:s, Lauri Lepistö 34:s, Lauri Vuorinen 54:s ja Ville Ahonen 55:s.

Maastohiihdon maailmancupin Beitostölenin (9.-11. joulukuuta) ja Davosin (16. – 17. joulukuuta) osakilpailut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella.