Kerttu Niskanen otti upean voiton Beitostölenin maailmancupin 10 kilometrillä (p). Kylmät olosuhteet johtivat kuitenkin karuihin seurauksiin kisan jälkeen.

Niskanen myönsi itsekin Viaplaylle, että hänelle tuli kylmä kisan aikana. Raju rutistus oli liikaa joillekin kilpakumppaneille.

Hirmuvauhdilla kisan aloittanut Jessie Diggins rojahti maahan heti maaliin päästyään. Hänet autettiin pukukoppiin. Jenkkihiihtäjä makasi siellä 10–15 minuuttia.

– En edes tietä, kauanko siellä makasin. Olen aivan puhki, kylmissäni ja väsynyt. Kyllä tämä tästä, mutta ole rättiväsynyt, sanoi hän myöhemmin NRK:lle.

– Olen onnekas, että minulla on tällainen tiimi ympärilläni. He pitävät minusta huolta, kun tarvitsen apua, jatkoi nainen.

Dagbladet kirjoitti, että Diggins oli ”selvästi tuskissaan” ja että kuvat naisen tilasta oli ”hirvittäviä”. Myös kolmanneksi tullut Ruotsin Frida Karlsson koki kovia.

Karlsson ei ollut mukana palkintoseremoniassa. Hän keräili myös itseään hiihdon jälkeen.

– Oli kiva ylittää maaliviiva, mutta sitten kova kylmyys alkoi tuntua. Täällä oli niin kylmä… Ei yhtään lempisääni. Nyt se tuntuu paljon vahvemmin, sattuu, avautui hän Expressenille.

– Jäädyin ja tarvitsin apua teltassa. Oli kiva, ettei minun tarvinnut mennä heti ulos, kommentoi Karlsson poissaoloaan palkintoseremoniasta.