Painonnostaja Anni Vuohijoki on palannut kotimaahan naisen odotuksiin nähden varsin hyvin menneiden MM-kisojen jälkeen. Kolumbiassa oli ylimääräistä draamaa, mutta sitä löytyy myös koti-Suomesta.

Hän kirjoitti nimittäin tiistaina Instagram Storiesissa kokemuksistaan. Nainen lensi päivityksensä perusteella Rovaniemeltä takaisin Helsinkiin. Matka ei ollut täysin onnistunut.

– Se oli nopea reissu. Rovaniemen perheelle sanottu heipat ja matka jatkuu kohti stadia. Pari huomiota, aloitti Vuohijoki ja alkoi luetella:

  1. Lentokentällä kaikkia v*****aa. Ei kannata. Ei myöskään kannata jonottaa tiskin edessä sen tukkien koska koneeseen mennään ryhmittäin.
  2. Se, että toisen kysyessä voinko päästä tästä toteat, että jonota vittu vuoroasi kertoo enemmän sinusta. Edelleen koneeseen mennään ryhmittäin ja vaikka Keijon (pehmolelu) kanssa oltiin säälittävä kaksikko, niin meillä sattui olemaan Group1-liput.
  3. Se, että työnnät lentolaukkusi toisen jalkoihin kampataksesi on väkivaltaa.

Vuohijoki teki myöhemmin selväksi, että hän oli muuten varsin tyytyväinen saamaansa kohteluun lennolla. Hän toivoi ihmisiltä kärsivällisyyttä turhauttavissa tilanteissa.

Ensi vuonna eduskuntavaaleissa ehdolla olevan EM-pronssimitalisti on ehtinyt tehdä Instagramissa myös poliittisia linjauksia. Vuohijoella on suuri huoli nuorten fyysisestä kunnosta.

– Kun keski-ikäiset ruuhkavuosien armoilla eläneet urapyrkyrit kaasuttivat kohti tyypin 2. diabetesta, tiedettiin ongelmia syntyvän myös jälkikasvuun. Liikkumisen ja terveellisten elämäntapojen malli tulee kotoa.

– Nyt tulokset alkavat näkyä lapsissa. Joka neljäs kahdeksasluokkalainen ei pysty istumaan selkä suorassa lattialla. Kestävyyskunnossa ongelmat ovat vielä huolestuttavampia, sillä peräti 40% tytöistä ja pojista sijoittuu heikoimpaan kategoriaan. Huonolla kunnolla alkaa olla jo vaikutusta arkijaksamiseen, kirjoitti nainen.

Päivitys tästä.