Hiihdon maailmancupin kärkimies Pål Golberg kaatui perjantaina Beitostölenin maailmancupin sprintin finaalissa. Mies nousi siitä huolimatta lopulta neljänneksi. Hän ei silti ollut kisan jälkeen tyytyväinen.

Golberg kävi nimittäin harvinaisen kuumana. Hän syytti kisan kakkoseksi yltänyttä Italian Simone Mocellinia omasta kaatumisestaan.

– Olin omalla ladullani, mutta sitten kaveri kiilaa sille. En voinut tehdä mitään pysyäkseni pystyssä, avautui norjalainen VG-lehdelle.

Golbergin mukaan Mocellini oli yksin syypää tapahtuneeseen. Hän kävi tekemässä asian selväksi myös italialaiselle.

– Sanoin, että se oli väärin.

– Hän näytti yllättyneeltä, kommentoi Golberg Mocellinin reaktiota.

Mocellini oli yhtä hymyä upean sijoituksensa ansiosta eikä voinut uskoa kakkossijaansa. Hän teki VG:lle selväksi, että tuomaristo saa päättää, tekikö hän jotain väärin. Golberg kävi pitkään kuumana – myös itselleen.

– Olen edelleen vihainen. Olen ainakin vihainen itselleni siitä, että en uskonut kykyihini ja pitänyt samaa latua, jolta lähdin kisaan. Olisin voinut taistella voitosta, harmitteli Golberg.

Suomen Joni Mäki oli sprinttifinaalin viides.

Maastohiihdon maailmancupin Beitostölenin (9.-11. joulukuuta) ja Davosin (16. – 17. joulukuuta) osakilpailut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella.