Mari Eder onnistui upeasti perjantaina ampumahiihdon maailmancupin pikakisassa Annecyssa. Eder sijoittui mahtavasti viidenneksi. Kisan voitti Ruotsin Anna Magnusson.

Eder ampui yhden ohilaukauksen. Suksi kulki mahtavasti, sillä Eder oli porukan toiseksi nopein ladulla. Hän jäi kisassa vain 21 sekuntia voittajalle.

– Onnistuin hiihtämään taktisesti ehjän kisan. Keli oli raskas ja vaativa mutta huolto oli onnistunut tänäänkin todella hyvin. Ammuntoihin voin olla tyytyväinen. Vaikka pystypaikalta tulikin yksi sakko, oli ammunta vahvinta tällä kaudella. Halusin olla vahva, rohkea ja onnistua, Eder fiilisteli Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Kokenut urheilija ei keskittynyt mahtavan suorituksen jälkeen vain itseensä. Hän halusi korostaa Suomen joukkueen vahvaa meininkiä ja ilmapiiriä.

– Joukkueen hyvä vire ja ilmapiiri on hieno asia, joka on helpottanut omaakin valmistautumista kilpailuihin. On ollut hieno nähdä monipuolisesti onnistumisia joukkueessa, joita varmasti tullaan vielä näkemään jatkossakin, Eder kommentoi.

Suvi Minkkinen ampui nollat ja oli 31:s. Nastassia Kinnunen ampui kolme ohilaukausta ja oli 68:s. Kerran sakkoringin kiertänyt Venla Lehtonen oli 70:s.

– Ammuntaan olen ihan tyytyväinen ja erityisesti pystypaikan onnistumiseen. Tällä kaudella olen pystynyt kaikkien pikakisojen pystypaikat selvittämään nollilla, mihin voin olla tyytyväinen. Ladulla takki alkaa ehkä olla vähän tyhjä tässä vaiheessa alkukautta ja joulutauko tulee sopivaan väliin, Lehtonen summasi Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Yhdistetyssä hyvä suomalaispäivä

Yhdistetyn maailmancup jatkui puolestaan Itävallan Ramsaussa. Naisten ensimmäisen päivän kilpailuohjelmassa oli mäkiosuus normaalimäestä ja viiden kilometrin hiihto-osuus. Minja Korhonen oli ainoana suomalainen ja kisan 17:s. Annamaija Oinas jätti päivän kilpailun väliin.

– Kokonaisuudessaan tämän päivän kisaan voi olla ihan tyytyväinen. Vaikka mäessä on vielä vähän parannettavaa, ettei ihan vielä olla siellä omalla parhaalla tasolla. On ollut vähän sairastelua alla, niin siihen nähden hyvin kulki hiihto. Ihan hyvillä fiiliksillä lähdetään taas huomiseen kisaan, Korhonen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteella.

Miehissä sekä Ilkka Herola että Eero Hirvonen venyivät kauden parhaimpiinsa. Herola oli kuudes ja Hirvonen 11:s.

– Olihan se tietenkin kaiken kaikkiaan kiva paluu sairastelujen ja vaikean alkukauden jälkeen. Varsinkin hyppääminen ollut koko viikonlopun perustasolla ja kiva ollut kisata. Hiihto oli aika heikon tuntuista vielä, mutta se on sairastelujen jälkeen varmasti ihan ymmärrettävää, Herola sanoi Hiihtoliiton tiedotteella.

– Hyppääminen aika samanlaista perustasoa, mitä se on tässä ollut. Ei ollut kroppa valmis hiihdon starttiin ja jökkäs jalat heti ekaan nousuun ja meni sitten hiihtelyksi koko kisa. Oli siellä aika paljon parempaankin aineksia, jos olisi ollut hyvä hiihto, näki puolestaan Hirvonen.

Arttu Mäkiaho oli kisan 42:s. Leevi Mutru ei kilpaillut perjantaina.