Aitajuoksija Annimari Kortteella on takana urheilullisesti vaikea vuosia. Terveysmurheet ja vammat muodostuivat karuksi kierteeksi, ja sesonki meni pahasti pieleen. Kaiken toivottiin menevän putkeen, kun Korte sai reilu vuosi sitten takareitensä kuntoon leikkauksen jälkeen. Nyt alkaa kuitenkin näyttää mainiolta.

Korte on parhaillaan harjoitusleirillä. Hän on julkaissut tasaisin väliajoin päivityksiä kuulumisistaan Instagram-palvelussa.

Torstaina Korte löi pöytään todella upeita uutisia. Hän kertoi seuraajilleen, että tulosta on alkanut tulla. Keskiviikkona paukkuivat ennätykset.

– Eilen juoksin 60m ennätyksen, sivusin lentävän 30m ennätystä ja ehkä juoksin 100m ja 120m ennätykset. Ja ärsytti kauheesti ettei tullut ennätystä 30m lentävällä enkä ollut kovin iloinen noista muista, aloitti Korte.

Korte kertoi, että hän on pystynyt kääntämään vaikeudet voitoksi. Kesän tauko saattoi pitkällä tähtäimellä olla loistava asia.

– Koen tän erittäin positiivisena asiana, on pitkä aika siitä kun oli näin kova nälkä kehittyä. Melkein tuntuu samalta kuin viiden vuoden tauon jälkeen. Viime kesän pakkolepo teki henkisesti hyvää. Pari vuotta ollut sellainen sumu päällä ettei ole oikein ollut tunteita tai ”nälkää”, uskon sen liittyneen myös siihen, että urheilu on ollut tuskaisen kivuliasta viime vuodet.

Korte muistutti, että hän on jo saavuttanut unelmansa. Olo on mainio myös henkisesti.

– Oon ollut vain tyytyväinen siihen, että kaikki urheiluun liittyvät unelmat oon jo saavuttanut. Nyt kun sai pitkän fyysisen ja henkisen levon urheilusta ja saa harjoitella ilman kipuja, vuosien ahdistuskin on kadonnut ja on taas ihan eri fiilis ja motivaatio!

Video tästä.