Venäjän naisten hiihdolla on uusi ykköstähti. Veronika Stepanova on ollut hirmuisessa iskussa alkukauden aikana Venäjän Cupissa.

Maailmancupin viime kaudella voittanut Natalja Neprjajeva ei pystynyt haastamaan Stepanovaa myöskään viime viikonloppuna. Tämä vei 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan Kirovo-Tshepetskissä varsin suvereenisti.

Stepanovan touhusta tekee vaikuttavaa se, että hän voittaa, oli sitten kyse perinteisestä, vapaasta, sprintistä tai distanssimatkoista. Kehitysaskel viime kaudesta näyttää huimalta.

Stepanova sai viime kaudella huomiota myös sen vuoksi, että Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe paheksui naisen sosiaalisen median käyttöä. Hiihtolegenda epäili sen haittaavan harjoittelua.

Stepanova on vastannut tuohon kritiikkiin karulla tavalla. Hän on somessa entistäkin aktiivisempi ja ladulla selvästi nopeampi.

Nuori nainen on saanut myös itseluottamusta. Viikonlopun kisan jälkeen hän päätti vinoilla Välbelle.

– Riensin julkaisemaan kuvan mahdollisimman nopeasti. Mitalit rakastavat mediaa. Tehkää omat johtopäätöksenne, tytöt, kirjoitti Stepanova Instagram-kuvan yhteyteen.

Championat-sivuston mukaan viesti on selvästi osoitettu Jelena Välbelle. ”Mitalit rakastavat hiljaisuutta”, on Välbellä tapana toistella.