Norjassa pelättiin hiihtokauden alla todellista katastrofia naisten puolella. Therese Johaug päätti uransa viime kauteen, eikä hänelle ole nopealla aikataululla selvää manttelinperijää vuonomaassa.

Synkkiä pilviä oli maalailemassa myös hiihtolegenda Petter Northug. Nuo ikävimmät odotukset eivät kuitenkaan ole toteutuneet.

Esimerkiksi Ingvild Flugstad Östberg, Tiril Udnes Weng ja Anne Kjersti Kalvå ovat olleet kivassa vauhdissa. On mukaan toki mahtunut pettymyksiä, kuten superlupauksena pidetty Helene Marie Fossesholm.

Northug on nyt kommentoinut Norjan naisten tilannetta Norjan TV2:lle. Hänen näkemyksensä oli nyt selvä: Johaugin lopettamisesta on hyötyä muille naisille.

– On etu, ettei näe Johaugia harjoituksissa kesällä ja syksyllä. Sitä ei joudu taistelemaan häntä vastaan jokaisessa sessiossa, koska se on todella rankkaa. Hän on niin raju ja vahva treeneissä. He voivat silti käyttää hänen tietojaan harjoituksissa, näki Northug.

Northug on pitänyt itse etenkin Kalvån ja Tilil Udnes Wengin menosta.

– Olen ollut todella vaikuttunut… Kalvå pääsi lähelle alkukauden aikana, sitten hän lopulta ylsi palkintopallille, kuten hän ansaitsikin. Tiril on maailmancupin kärjessä. On jännittävää nähdä kaksintaistelua ruotsalaisia vastaan uutena vuotena. Siitä tullaan puhumaan paljon.