Venäjän hiihtokauden alun suurin puheenaihe on ollut televisiointi – tai sen puute. Venäjän Cupin hiihtokisoja ei ole näytetty televisiossa maan hiihtopomon Jelena Välben puheista huolimatta.

Välbe vakuutti jo syksyllä, että Telesport-kanavalla on Venäjän Cupin tv-oikeudet. Telesport väitti viime viikolla, että asia ei ole niin.

Kolme Venäjän Cupin kisaviikonloppua on nyt takana, eikä niitä ole siis nähty televisiossa kovista puheista huolimatta.

– En tiedä, näyttääkö kukaan Venäjän Cupin kisoja. En tiedä, onko se noloa vai ei. Oikeudet siirrettiin Telesportille. Tämä on heidän kontollaan, viestitti Välbe nyt R-Sportin mukaan.

Välbeä uskaltaa harva kritisoida Venäjällä. Suosittu tv-kasvo Dmitri Guberniev on kuitenkin tehnyt julkisesti selväksi, että hänen mielestään legenda ei ole tehtävänsä tasalla. Guberniev on syyttänyt myös hiihtäjiä siitä, että he eivät ole uskaltaneet kommentoida asiaa julkisesti.

Nyt kuultiin vihdoin myös Aleksandr Bolshunovin näkemys tilanteesta.

– Kukaan ei ole hiljaa. En osaa sanoa varmuudella, ketä hän (Guberniev) tästä syyttää. Hän on kyllä oikeassa sen suhteen, että hiihto on suosittu laji ja pitäisi näyttää julkisilla tv-kanavilla, jotta ihmiset näkisivät kisat. Fanien määrä on nimittäin kasvanut valtavasti, väitti Bolshunov puolestaan R-Sportille.