Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on palannut Suomeen harjoitusleiriltään Etelä-Afrikasta. Kesällä EM-hopeaa napannut Mäkelä joutui ilmeisesti seuraamaan ikävää tilannetta aatonaaton joululiikenteessä.

Mäkelä julkaisi Instagramissa autosta kuvatun videon. Sen vasemmassa laidassa näkyi pysähtynyt poliisiauto, jonka siniset valot vilkkuivat.

Pätkästä ei selvinnyt, mitä oli tapahtunut. Mäkelä jakoi kuitenkin videon yhteyteen selvän viestin.

– Varovaisuutta ja malttia liikenteessä! Yllättäviä tilanteita on tarjolla, kun on pimeää ja lunta satanut paljon, kirjoitti Mäkelä.

Mäkelä ehti aiemmin kertoa Yleisurheilu.fi-sivustolle joulun vietostaan. Hän kertoi olevansa jouluihminen.

– Olen ollut sitä aina. Joulu on ihanaa aikaa ja se oli sitä varsinkin lapsuudessa. Silloin kokoonnuimme isolla porukka isovanhempien luona. Maalla vietetyt, lumiset joulut ovat minun lemppareita, avasi Mäkelä.

– Jouluperinteenä meillä on, että kuusi koristellaan aina vasta aattona, vaikka jouluvalot sytytetään Lucian päivänä. Lounaalla syömme joulupuuron ja katsomme  joulurauhan julistuksen. Muutaman kerran olemme käyneet Turussa paikan päällä, kun siskoni asui siellä.

– Jouluruokaa voisin kuvata niin, että täydellisessä jouluruokahaarukallisessa on imellytettyä perunalaatikkoa, itse tehtyä valkoista kotijuustoa, kinkun pala ja vähän sinappia, jatkoi SE-nainen.