Maastohiihdon maailmancupissa kilpailtiin perjantaina Beitostölenissä perinteisen hiihtotavan sprinttikisat. Suomen ykköstähti oli Johanna Matintalo, joka tykitti naisten kilpailun kolmanneksi. Vahvaa suomalaispäivää täydensivät Joni Mäki, joka oli miesten kisan viides ja kahdeksanneksi sijoittunut Niilo Moilanen.

Naisten kilpailun erävaiheessa oli mukana neljä. Välieriin yltänyt Kerttu Niskanen oli kilpailun 9:s, Jasmi Joensuu 13:s ja Krista Pärmäkoski 14:s. Miehissä Lauri Vuorinen oli kilpailun 14:s Ville Ahonen 15:s. ja Lauri Mannila 24:s.

– Päällimmäisenä tunteena on kyllä tosi hyvä fiilis siitä, että pystyin ottamaan uran toisen podiumin. Ne eivät kuitenkaan ole minulle mitään arkipäivää. Muuten päivän kulku olisi ehkä voinut olla vähän parempi. Rimaa hipoen mentiin jokaisesta erävaiheesta jatkoon. Erissä oli ehkä osittain vähän huonoja taktisia valintoja ja ehkä loppuun ei löytynyt sitten vaadittavaa terävyyttä. Finaalissa tuntui, että pystyin paremmin vastaamaan muiden vauhtiin ja se oli omasta mielestä ehdottomasti päivän parasta hiihtoa. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kautta ja kohti MM-kisoja. Tästä saa hirveästi itseluottamusta ja varmasti ollaan oikealla tiellä, kommentoi Matintalo avasi Hiihtoliiton tiedotteella.

Miesten kilpailussa kahdeksanneksi sijoittunut Niilo Moilanen oli myös varsin tyytyväinen mies.

– Tänään oli kyllä hyvä päivä ja itselle ensimmäinen välieräpaikka. Ei voi olla muuta, kun tyytyväinen, etenkin viime viikonlopun murhenäytelmän jälkeen tuntuu hyvältä saada onnistunut kisa. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kautta eteenpäin, Moilanen näki.

Erävaiheen tapahtumat puhuttivat myös Viaplayn selostamossa. Lauri Vuorisen toiminta hämmästytti asiantuntija Sami Jauhojärveä. Tämä ei voinut ymmärtää, kun mies nosti selän suoraksi joukon hännillä, vaikka kisaa oli vielä jäljellä.

– Mitä siellä nyt oikein tapahtuu tällä hetkellä, hämmästeli Jauhojärvi.

Vuorinen selitteli omaa toimintaansa myöhemmin Viaplaylle.

– Ensimmäiseen nousuun huomasin olevani ulkona. Totesin vain, että on parempi jättää peli siinä vaiheessa kesken ja säästää kaikki paukut tuohon vikaan nousuun. 

– Kolmanneksi kerkesin. Ei sen paremmalle sijalle. Ei ole oma hiihto vielä valmista. Vauhti ei tule helpolla. Parempaan suuntaan, kuittasi Vuorinen.

Beitostølenin kisaviikonloppu jatkuu huomenna perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla. Viikonlopun päättää 4×5 kilometrin sekaviesti sunnuntaina.

Maastohiihdon maailmancupin Beitostölenin (9.-11. joulukuuta) ja Davosin (16. – 17. joulukuuta) osakilpailut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella.