Davosin maailmancup-viikonloppu alkoi lauantaina kisatuilla sprinttihiihdoilla. Viidenneksi yltänyt Krista Pärmäkoski oli Suomen ainoa valopilkku erävaiheessa. Yksi ensimmäiseen erävaiheeseen jääneistä oli Lauri Vuorinen.

Vuorinen arvosteli Viaplayn haastattelussa brittihiihtäjä James Clugnetin tekemistä. Asia puhutti myös Viaplayn selostuskopissa.

– Lauri Vuorinen arvosteli James Clugnetin hiihtoa. Ja se mitä olemme täältä nähneet, niin arvostelu pitää osittain paikkansa, aloitti Jussi Eskola.

Asiantuntija Sami Jauhojärvi ei ollut täysin samalla ladulla. Hänellä oli selvä viesti Vuoriselle.

– No, tuomaristo puuttuu, jos siellä on jotain sääntöjen vastaista tehty, mutta Vuoriselle voi lähettää terveisiä, että ei tarvitse miettiä, kuka siinä edessä kaistoja valitsee, kuittasi ”Musti”.

Vuorinen kommentoi eränsä tapahtumia vielä Hiihtoliiton tiedotteella.

– Oli ihan hyvän tuntuinen sprinttipäivä. Karsinnassa lähdin aika reippaasti liikkeelle ja kestin sen juuri loppuun asti. Erässä oli aika selkeä taktiikka lähteä tosi rauhallisesti liikkeelle, ja latasin kaikki paukut toiselle kierrokselle. Loppusuoralla oli vähän niin sanotusti tukossa kaistat, eikä siinä ollut oikein enää tehtävissä. Olen tyytyväinen, että hiihto kulki ihan hyvin ja kohtuullinen sijoitus, kommentoi Vuorinen.

Maastohiihdon maailmancupin Davosin (17. – 18. joulukuuta) kilpailut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella.