Norjalaisten esitykset hiihdon maailmancupissa ovat olleet pääosin loistavia. Johannes Kläbon ja kumppanien meno on kuitenkin herättänyt myös kysymyksiä.

Esimerkiksi Aleksandr Bolshunovia valmentava Juri Borodavko on innostunut omista teorioistaan. Hän hämmästeli Match TV:llä, miten norjalaistähtien tulokset ovat vaihdelleet niin paljon.

– Olen sanonut, että Norjan joukkueessa on selvä hierarkia. He voivat päättää, ketkä eivät pääse kisaamaan tai antaa heille erityisen roolin, vihjaili Borodavko.

– Viikko sitten he näyttivät vahvimmilta, mutta seuraavalla viikolla vauhti oli jotain muuta. Mitä tapahtui? Mielestäni näyttää siltä, että he haluavat pitää muut maat kiinnostuneina kisoista. Käsky hieman rauhoittua… jatkoi mies.

Borodavko antoi siis ymmärtää, että norjalaishiihtäjät eivät kilpaile aina täysillä. Shokkiväitettä ei vuonomaassa purematta nielty.

– En tiedä, mikä on Borodavkon älykkyysosamäärä on, mutta ei tässä nyt mistään nerosta puhuta. Kuulostaa erittäin tyhmältä, tylytti sprinttitykki Even Northug NRK:lle.

– Venäjällä sanotaan monia asioita, jotka ovat yksinkertaisesti… kiinnostavia, jatkoi mies.

Johannes Kläbo sai myös kuulla Borodavkon puheista. Hän löi läskiksi.

– Meistä on luultavasti tullut myös robotteja, joita voidaan kontrolloida kaukosäätimillä. Näin voidaan ohjata vauhtiamme. Voin kiistää tuon väitteen. Yritämme pysyä terveinä ja hiihtää mahdolliset kisat, kuittasi Kläbo NRK:lle.

– Hän (Borodavko) saa ajatella ja sanoa, mitä hän haluaa. Ei minua kiinnosta pätkääkään, tykitti Kläbo.