Beitostölenin hiihdon maailmancupissa kilpailtiin varsin hyytävissä olosuhteissa. Pakkasta oli lauantaina ennen naisten perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kisaa lähes 19 astetta. Se oli liikaa joillekin.

USA:n Jessie Diggins ja Ruotsin Frida Karlsson kokivat kovia. Diggins keräili itseään pitkään hiihdon jälkeen – niin myös Karlsson. Kilpailun kolmanneksi sijoittunut ruotsalainen ei saapunut edes palkintoseremoniaan.

Hän valitteli ruotsalaismedialle, että kylmät olosuhteet eivät sovellu hänelle. Kaikki eivät ole samoilla linjoilla.

Suomen Anne Kyllönen (24:s) ei koe kylmyyttä ongelmaksi.

– Siinä on niin paljon sitä menoa ja meininkiä, ettei sitä ehdi ajatella, avasi hän ajatteluaan Ylelle.

Jasmi Joensuu onnistui kisassa hienosti. Sijalle kymmenen yltänyt Joensuu teki selväksi, että kylmyyteen pystyy varautumaan.

– Se on pukeutumiskysymys. Täytyy ihan oikeasti vain oppia pukeutumaan. Tämä on ulkoilmaurheilua ja voi olla 20 pakkasta. Ei sitä pidä valittaa, Joensuu sanoi Ylelle.

– Top 10 distanssilla tänään kauniissa talvimaisemissa. Työnteko tuottaa tulosta!!! Eilen (perjantaina) hyvää tekemistä myös sprintissä 13. sija, fiilisteli nainen puolestaan Instagramissa.

Tästä Ylen juttu.

Maastohiihdon maailmancupin Davosin (16. – 17. joulukuuta) kilpailut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella