Venäjällä on palkittu vuoden urheilijoita ja valmentajia. Hiihtotähti Aleksandr Bolshunov on valittu odotetusti vuoden miesurheilijaksi.

Bolshunov otti Pekingin olympialaisista kolme kultaa, hopean ja pronssin. Hän oli otettu saamastaan palkinnosta.

– Kiitokset tästä arvostetusta palkinnosta. On kunnia olla vuoden urheilija Venäjällä, koska maailman parhaat urheilijat ovat täällä Venäjällä. Haluan kiittää myös valmentajiemme ja joukkuettamme. Tämä kuuluu myös heille, sillä pienet asiat ovat menestyksen takana, sanoi mies RIA Novostin mukaan.

Enemmän hämmennystä aiheutti se, että hiihtäjä Natalja Neprjajevaa ei valittu vuoden naisurheilijaksi. Taitoluistelun olympiavoittaja Anna Shcherbakova sai tuon kunnian.

Suurinta ihmettelyä herätti kuitenkin vuoden valmentajan valinta. Valinta kohdistui Jelena Välbeen. Asiasta tekee erikoisen se, että Välbe ei ole valmentaja, vaan Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja.

– Ketä urheilijaa hän valmentajaa? hämmästeltiin Championat-sivustolla.

– (Juri) Borodavko on valmentaja. Vuoden valmentajaksi valitaan silti Välbe.

Välbeä usein kritisoiva urheilutoimittaja Dmitri Guberniev ei malttanut mieltään. Hän liittyi myös kriitikoiden joukkoon.

– Ketään ei ihmettele, miten ansaitusti Jelena Välbe, joka ei ole koskaan ollut valmentaja, tulee valituksi vuoden valmentajaksi? sanaili mies Sport24:n mukaan.