Venäläiset hiihtäjät joutuvat keskittymään tällä kaudella kansallisiin kisoihin. Heillä ei ole asiaa maailmancupiin tai MM-kisoihin. Itärajan takana ollaan vihdoin heräämässä karuun todellisuuteen.

Muun muassa Norjassa ja Suomessa on päivitelty lajipiireissä sitä, että Venäjän poissaolo on huono asia kansainväliselle kilpailulle. Laji-ihmiset ovat pääosin tehneet selväksi, että muuta vaihtoehtoa ei ole tässä tilanteessa, kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu.

Kokenyt venäläisvalmentaja Juri Borodavko on ilmaissut huolensa. Hänen mukaansa tilanne on surkea venäläishiihtäjien kannalta.

– Kaikkia harmittaa, että emme ole maailmancupissa. Olen sanonut sen ennenkin ja sanon nyt: vaikka tekisimme mitä, on Venäjän kisojen taso heikompi kuin maailmancupin kisojen. Tämä on julma pila meitä kohtaan, avautui Borodavko Championat-sivustolle.

– Olympialaisten jälkeen urheilijat ottavat hieman rennommin, mutta itse kisoissa kaikki taistelevat, laittavat kaiken peliin. Kukaan ei välttele kisoja. Kaikki haluavat kilpailla, paalutti Borodavko.

Kolme olympiakultaa Pekingissä napannut Aleksandr Bolshunov on aloittanut kauden heikosti. Venäjällä on epäilty, että miehen motivaatio on vähissä, kun hän ei pääse kilpailemaan kansainvälisesti.

Maailmancupin kausi alkoi viime viikolla Rukalla. Sesonki jatkuu jo tällä viikolla Norjan Lillehammerissa.