Monet venäläishiihtäjät ja valmentajat ovat kovasti kehuneet Venäjän hiihtocupia. Maan urheilijat on suljettu kansainvälisistä kisoista. Jotkut venäläiset ovat halunneet tehdä selväksi, että asia ei heitä liikaa paina.

Maajoukkuevalmentaja Juri Borodavko on kuitenkin toista maata. Hän on katsonut totuutta silmiin. Kokenut luotsi on verrannut maan hiihtäjien menoa maailmancupin kisoihin.

– Valmentajana yritän verrata maailmancupin tapahtumia omiin kilpailuihimme. Olen pettynyt odotuksiini nähden, myönsi Borodavko Match TV:lle.

– Olen pettynyt kisoihimme. Maailmancupissa on menty lujempaa kuin meidän kisoissamme. Ei täällä ole tarpeeksi kilpailua. Ei ainakaan aivan kovimmille kilpailijoille. Tarvitaan enemmän motivaatiota. Urheilijamme tarvitsevat motivaatiota.

Borodavkon mukaan on tärkeää vain päästä yli tästä vaikeasta vaiheesta, kun maan urheilijat eivät ole kansainvälisissä kisoissa.

– Toivottavasti pääsemme vaikeiden aikojen yli ilman suuria tappioita, sanoi Borodavko ja muistutti, että kausi on vasta alkupuolella.

– Kausi on vasta alkanut. Vielä ei voi tehdä kaikkia johtopäätöksiä. Kausi on ollut myös vaikea. Ketään ei saisi hehkuttaa tai haukkua liikaa. Pitää katsoa asiaa kokonaisuutena. Jotkut ovat aloittaneet hieman paremmin, jotkut hieman huonommin. Jotkut ovat sairaita, joillakin on ollut motivaatio-ongelmia. Teemme maaliskuussa johtopäätökset tuloksista. Sen perusteella valmistaudumme seuraavan kauteen.