Seiväshyppääjä Wilma Murto toi Suomelle elokuussa sensaatiomaisen EM-kullan. Hän on sen jälkeen pitänyt jonkin verran hiljaiseloa.

Murto oli kuitenkin viikonloppuna Urheilustudion vieraana. Haastattelussa käsiteltiin myös yhtä urheilijan julkisen elämän varjopuolista.

Media ja fanit ovat kritisoineet nimittäin vuosien saatossa Murron ulkonäköä. Asia nostettiin esille lehdissä vielä EM-kullan jälkeenkin.

– Myös Murron ulkonäköön on puututtu, ehkä aiheetta. On totta, ettei Murto ollut jossain vaiheessa niin trimmatussa kunnossa kuin olisi pitänyt.

– Murto otti vihjailuista opikseen: kroppa on tiukka kuin viulun kieli, kirjoitti urheilutoimittaja Ari Pusa Helsingin Sanomien jutussa.

Murto puhui aiheesta yleisellä tasolla Ylen haastattelussa. Hän kertoi saaneensa paljon ikävää palautetta. SE-naisella on tiukka näkemys asian suhteen: ulkonäkö ei ole osa urheilusuoritusta.

– Kun on tullut painoon liittyvää kommentointia, niin jos joku olisi sanonut, että se ei näytä nopealta, niin se olisi validia. Mutta kun puhutaan sanasta ulkonäkö, niin se sanana ei vaikuta mitenkään urheiluun, näki Murto Ylellä.

Murto kertoo, että hän on saanut menestyksensä myötä positiivista palautetta, jossa on sanottu hänen näyttävän nyt urheilijalta.

– Siinä ei häviä kukaan mitään, että sen antaisi vain olla, päivitteli Murto.

Tästä Ylen juttu.