Urheilugaala järjestetään torstaina 12. tammikuuta Helsingissä. Vuoden urheilijan valinnan suhteen ei pitäisi olla suurta yllätysmomenttia.

Olympialaisten urotekoja on perinteisesti arvostettu vuoden parasta suomalaisurheilijaa valittaessa. Iivo Niskanen tuli Pekingistä Suomeen mukanaan yksi kulta, yksi hopea ja yksi pronssi. Tuo on lyömätön värisuora.

Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori on ottanut kantaa asiaan sosiaalisessa mediassa. Valavuori teki selväksi, että homma on taputeltu ja että Niskanen on myös hänen valintansa Vuoden urheilijaksi.

Valavuori yllätti kääntämällä katseensa jo vuoden päähän. Hänen mielestään koripalloilija Lauri Markkanen on ensi vuonna Vuoden urheilija.

– 2022 menee Iivolle, se on aika lailla 100% varmaa. 2023 menee Laurille, se on 100% varmaa jos ja kun tulee NBA All Star -valinta. Näin Laurista tulisi viides vuoden urheilijaksi valittu joukkueurheilija. Aiemmat: Litmanen, Hyypiä, Pukki, Hradecky, linjasi Valavuori Twitterissä.