Suomalaiset yleisurheilijat urakoivat sunnuntaina Tukholman GP-kilpailussa. Annimari Korte vei voiton naisten 60 metrin aidoissa.

Korte kellotti finaalissa ajan 8,10. Alkuerissä hän jäi aikaan 8,19. Nainen myönsi kisan jälkeen SUL:n tiedotteella, että päivän anti ei tyydyttänyt.

– Surkeaa tekemistä. Finaalissa kompuroin alkusileällä ja pääsin vasta viimeisessä aitavälissä kunnon vauhtiin. Mikael Ylöstalo (valmentaja) veisteli, että kiihdytys olisi ollut hyvä 200 metrin aitoihin, kun pääsin 40 metrin kohdalla kunnolla juoksemaan, Korte avasi.

– Seuraava kisa pitäisi olla torstaina Ostravassa. Mutta palautuminen on koko viikon ollut niin heikkoa, että täytyy käydä lääkärissä ja katsoa sitten tilannetta, jatkoi Korte.

Korte palasi tunnelmiin vielä maanantaina Instagramissa.

– Voitto Ruotsissa eilen, mutta juoksu oli surkeeta. Jos jotain positiivista niin mulla on ihanan paljon faneja ulkomailla! Ne oli parasta. Ja ensimmäinen ulkomaankisa viiteen vuoteen jonka oon pystynyt juoksemaan jalat terveenä tai loukkaantumatta, fiilisteli Korte.

Eveliina Määttänen avasi Tukholmassa kauden 800 metrin halliennätyksellään 2.04,36. Se riitti kolmanteen sijaan.

– Ihan hyvä, mutta vähän ujo juoksu. Jotenkin se yllätti kesäkauden jälleen, millaista on juosta hallissa. Se on jotenkin niin hektistä, kun on lyhyet suorat ja pitkät kaarteet, Määttänen kommentoi SUL:n tiedotteella.

Miesten 60 metrillä Samuli Samuelsson paineli kolmanneksi kauden kotimaisella kärkiajalla 6,66.