Annimari Korte avasi hallikautensa juoksemalla 60 metrin aitajuoksun ennätyksensä 8,06 Lahden pikajuoksucupissa.

Korte juoksi ensin 8,12 ja toisella juoksulla aikaan 8,06. Tulos vei aiemmin hallissa harvoin kilpailleen Kortteen Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. SE-aika (7,91) on Nooralotta Nezirin nimissä.

Korte kertoi SUL:n tiedotteella harjoittelevansa ohjelmalla, jotka hän on tehnyt valmentaja Mikael Ylöstalon tukemana. Yhteistyö hollantilaisen valmentaja Bart Benneman kanssa päättyi viime kauden jälkeen.

– Mietittiin Ylöstalon kanssa, mitä tekisin. Hän sanoi, että olisin itse paras suunnittelemaan treenit, koska tiedän, mikä minulle toimii, Korte sanoo.

– Syyskuun alussa tein puolivuotissuunnitelman, jonka Ylöstalo hyväksyi. Sen jälkeen olen suunnitellut harjoituksia viikon kerrallaan. Mikke katsoo ohjelmat läpi, mutta syksyn aikana hän on ottanut pois vain yhden liikkeen ja muuttanut yhden sarjan, kommentoi Korte SUL:n tiedotteella.

Korte kertoo myös muuttaneensa harjoitteluaan varsin merkittävästi. Laatu on korvannut määrän.

­ – Olen treenannut vain kerran päivässä, maanantaista lauantaihin ja jättänyt pois kaiken ylimääräisen, kuten pitkät vedot. Jokainen treeni on ollut tehokas. Kun on ollut vain yksi treeni päivässä, tuntuu, että siitä palautuu hyvin seuraavan päivän harjoitukseen, Korte sanoi.

Korte riemuitsi suorituksestaan myös Instagramissa.

– Ei ihan onnistunut juoksu, mutta tyytyväinen täytyy olla aloitukseen treeniviikon loppuun! Viimeksi pystyin juoksemaan hallissa 3 vuotta sitten, yksi kisa ja takareiden revähdys. Edellinen hallikausi oli 5 vuotta sitten ja sekin murtuneella jalalla. Sitä ennen edellinen hallikisa oli 11 vuotta sitten ilman treeniä 2kk myyräkuume ja mykoplasma tauon jälkeen, kertasi 100 metrin aitojen SE-nainen.

Korte ei jättänyt kisailua pelkästään aitomiseen. Hän kertoi Instagramissa vetäneensä myös toisen ennätysjuoksun Lahdessa – tällä kertaa sileällä 60 metrillä. Ennätysparannus oli huima.

– Ennätys x2 tänään! 60m ennätys 7,58 vielä aitojen päälle treeniksi vähän väsähtäneenä. Ennätys parani kuitenkin 0,31s. Aloin elokuussa valmentamaan itse itseäni, Mikael Ylöstalo tottakai edelleen valvoo treenit. Kivasti alkoi oman valmennuksen testaus

Päivitys tästä.