Vielä maanantaina näytti varsin valoisalta sen suhteen, että Suomeen saataisiin pitkästä aikaa Tour de Skin kokonaiskisan voittaja. Krista Pärmäkoski onnistui kyllä loistavasti tiistaina Oberstdorfin 10 kilometrin perinteisellä, mutta tuon upean kakkossijan taakse piiloutuu karu totuus.

Pärmäkoskella oli sen verran vaikeaa Val Müstairissa, että hän on kaukana Tourin kärjestä. Nainen on kokonaistilanteessa seitsemäntenä jo minuutin ja 43 sekuntia Frida Karlssonin takana.

Pärmäkosken peli olikin voittokamppailun suhteen lähes menetetty jo ennen siirtymistä Oberstdorfiin. Siellä Karlsson teki vielä lisää eroa suomalaiseen.

Odotuksia olikin ennen tiistain kisaa ladattu Kerttu Niskaseen. Kun Pärmäkoski onnistui loistokkaasti, oli Niskasen vuoro romahtaa suhteen Karlssoniin. Eroa tuli yli 40 sekuntia.

Tuota eroa ei ole mahdotonta kuroa, mutta Ylen asiantuntija Toni Roponen muistutti karusta tosiasiasta. Tiistain matkan piti olla se, jossa Niskanen tekee eroa muihin. Keskiviikon vapaan 20 kilometriä ei ole paperilla hänen matkansa.

– Odotin, että hän (Niskanen) olisi ollut ehdottomasti kolmen joukossa. Hän menetti harmillisesti asetetelmiaan suhteessa Fridaan. Kerttu on edelleen todella hyvässä asetelmassa kokonaistilanteen kannalta, mutta tämä oli kuitenkin Kertun paras matka, Roponen linjasi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.