Oberstdorfin perinteisen hiihtotavan kisat olivat viimeinen päätepysäkki usean suomalaisen Tour de Skille. Iivo Niskanen ja Anni Alakoski jättivät leikin kesken 10 kilometrin matkan aikana.

Jasmin Kähärä pääsi maaliin. Hän oli kuitenkin maaliin tulleista toiseksi viimeinen (60:s) ja jäi peräti neljä minuuttia ja 23 sekuntia voittaja Frida Karlssonille.

Tiistai-iltana tulikin ikävä tieto Hiihtoliitolta. Kähärä on päättänyt jättää Tourin kesken.

Kähärä on niittänyt mainetta pääosin sprinttihiihtäjä. Hän aloittikin kauden hyvin maailmancupin sprinteissä Rukalla ja Lillehammerissa. Sitten tuli sairastuminen, joka nosti kysymyksiä Tourin ympärille.

– Sairastumisen jälkeen ei ole kisoja alla, joten on mahdotonsa sanoa, miten Tour lähtee sujumaan. Jos kaikki menee hyvin, on tarkoitus hiihtää kokonaan, Kähärä sanoi joulun jälkeen Ylelle.

Kähärän oli tarkoitus taistella ainakin Val di Fiemmen sprinttiin saakka. Tuo tavoite meni siis murskaksi jo ennen Oberstdorfin 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisaa.

– Ainakin siihen (Val di Fiemmen sprintti) asti haluaisin hiihtää. Jos mitään ongelmia ei ole, hiihdän kaksi viimeistäkin kisaa, sanoi nainen tuolloin Ylelle.