Venäjän hiihtotähti Veronika Stepanova on provosoinut viime aikoina länsimaalaisia sosiaalisessa mediassa.

Maan presidentti Vladimir Putinia avoimesti tukeva olympiavoittaja päätti hiljattain tarttua jälleen yhteen aiheeseen: maakaasuun.

– Mitä yhteistä on venäläisellä kaasulla ja luistelutyylilläni? Länsi-Eurooppa ei näe kumpaakaan tänä vuonna, vinoili Stepanova.

– He päättivät luopua siitä omasta aloitteestaan, eivätkä he saavuta sillä mitään. Eivätköhän he pärjää ilman minua. En tiedä, miten käy ilman kaasua. Olen esimerkiksi lukenut, että rakennustyömaat ovat keskeyttäneet töitä ympäri Saksaa, heitti Stepanova.

Stepanovan propagandapelikirja kaipaa hieman päivittämistä. Maakaasusta ei ole lyhyellä aikavälillä pulaa Länsi-Euroopassa, ja sen hinta on laskenut Euroopassa jo sotaa edeltävälle tasolle.

Stepanova otti kirjoituksessa esiin myös Unkarissa joulu–tammikuussa järjestetyn neuvoa-antavan konsultaatioprosessin, jossa 97 prosenttia äänestäneistä vastusti EU:n sanktioita. Hieman alle 1,4 miljoonaa Unkarin 8,2 miljoonasta rekisteröityneestä äänestäjästä osallistui prosessiin.

– 97%! Luuletteko, että lukemat olisivat kovin erilaiset, jos samanlainen kansanäänestys järjestettäisiin Saksassa tai Italiassa? He antoivat kolmen prosentin radikaalin osan kontrolloida itseään. Nyt he elävät ilman maakaasua, venäläisiä turisteja ja… oikeaa luistelutyyliä, jatkoi nainen tilitystään.

Päivitys tästä.