Hiihdon maailmancupissa kilpaillaan tänä viikonloppuna Ranskan Les Roussesissa. Panokset ovat erittäin korkealla.

Perjantaina aloitetaan vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähdöillä. Lauantaina ovat vuorossa perinteisen sprintit ja sunnuntaina perinteisen 20 kilometrin yhteislähdöt.

Suomalaishiihtäjillä on viimeinen näyttöpaikka ennen helmikuussa alkavia MM-kisoja. Ladulle odotetun paluun tekee myös Iivo Niskanen.

Hyvillä mielillä lähdin reissuun, ja odotuksia on etenkin sunnuntain kisaan. Vapaan treenaaminen on ollut nyt vähemmällä, mutta toivomus olisi saada vapaalta hyvä avaus viikonloppuun, myönsi Iivo Niskanen Viaplayn tiedotteella.

Viaplay Talven selostaja Jussi Eskola ja asiantuntija Sami Jauhojärvi ennakoivat myös urakkaa.

– MM-valintojen osalta tämä on tärkeä viikonloppu. Viimeistä kertaa ennen Planicaa hiihdetään arvokisamatkoja samalla tekniikalla kuin kisoissa. Niille, joilla ei ole vielä varmaa paikkaa kisoihin, on viimeinen mahdollisuus antaa näytöt. Viikonloppuna nähdään myös Iivon paluu maailmancupiin. Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski hakevat asetelmia kohti MM-kisoja, ja saavat vastaansa mm. sairasteluista toipuneen Ebba Anderssonin. Kaikkinensa MM-kisoja ajatellen on urheilijoille henkisen varmuuden saamiseksi erittäin tärkeä viikonvaihde, linjasi Jauhojärvi tiedotteella.

– Tämä on iso viikonloppu, paljon on pelissä. Iivo Niskanen käväisi Tourilla, nyt hän ottaa maailmancupissa ikään kuin uuden startin. Ottaako Iivo päällikön paikan sunnuntain 20 kilometrin kisassa? Ristomatti Hakola puolestaan avaa maailmancupin kautensa Ranskassa. Planican MM- joukkueen runko on kasassa, mutta muutamilla hiihtäjillä on vielä mahdollisuus lyödä tiskiin ratkaisevia näyttöjä, näki puolestaan Eskola.

Les Roussesin maastohiihdon maailmancup katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport+ Suomi kanavalla.