Tour de Skin Obersdorfin miesten perinteisen 10 kilometrin kisasta tuli suomalaisittain melkoinen tuskien taival. Paras suomalainen Markus Vuorela oli 26:s.

Perttu Hyvärinen oli 36:s, Lauri Lepistö 55:s ja Ville Ahonen 58:s. Isoihin suosikkeihin kuulunut Iivo Niskanen jätti leikin kesken ennen reilun viiden kilometrin kohdalla ollutta väliaikapistettä. Niskanen oli tuossa vaiheessa kaukana kärjestä. Norja juhli kolmoisvoittoa kisan nimiinsä vieneen Johannes Kläbon johdolla.

Niskanen oli kisan jälkeen varsin pettynyt mies. Se paistoi läpi Ylen haastattelusta.

– Ei onnistu kyllä nyt Oberissa. Tänään oli kokonaisvaltaisesti kaikki pielessä. Tietenkin kelikin muuttui jonkin verran. Olimme sitten aika lailla vaikeuksissa. Ei ihan rennoiten pystynyt nousuja hiihtämään.

– Mutta tavoite olisi ollut olla kärkipäässä, jos olisi haluttu jatkaa. Olin aika kaukana. Ei tuntemukset olleet sellaisia, että olisin siitä kammennut, viestitti Niskanen Ylelle.

Niskanen oli ladannut paljon tiistain kisaan. Nyt hän jätti siis Tourin kesken.

– Kyllä se harmittaa (Tourin meneminen pieleen). Tähän kisaan latasin eniten. Toivoin, että olisin pystynyt onnistumaan.

– Mutta kyllä tiesin, että haasteita tulee. Nyt on kolme kisaa hiihdetty. Peli on avattu. Ei auta kuin katsoa eteenpäin. Yritetään päästä ensi kerralla maaliinkin asti, veisteli Niskanen Ylelle.

Niskanen vihjaili siis rivien välistä, että suksikaan ei kunnolla toiminut. Päävalmentaja Teemu Pasanen ilmaisi sen sitten suoraan Ylen haastattelussa.

– Ei onnistuttu tänään, eikä onnistunut kyllä moni muukaan. Olosuhde muuttui todella paljon testiajasta kisaan. Alkupään porukalla oli ihan kohtuullisia suksia. Loppupäässä lähtönumerosta 50 eteenpäin suksi ei oikein kellään toiminut, myönsi Pasanen Ylelle.