Kerttu Niskanen pettyi pahasti 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa Oberstdorfilla. Suksi ei toiminut ihanteellisesti vaikeissa olosuhteissa.

Niskasella oli myös muita ongelmia kisassa ja sen jälkeen. Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että nainen hukkasi kisan aikana lasinsa, kun hän nosti niitä nenältään. Nopeasti maaliin tultuaan Niskasella oli toinen kysymys.

– Missä mun vaatteet on? huusi Niskanen Ilta-Sanomien mukaan.

Lopulta vaatteet löytyivät. Niskanen oli vielä ennen tiistain kisaa monien suomalaisten papereissa yksi Tourin ennakkosuosikeista. Tiistain esitys lähes tuhosi nuo haaveet.

Ilta-Sanomat tiedusteli, kokiko nainen menettäneensä mahdollisuutensa Tourin kokonaisvoittoon.

– Realistinen on pitänyt olla. Vaikka joku on voittoon luottanut, olen pitänyt sitä kaukaisena haaveena. Jokaisessa kisassa pitää onnistua, jos haluaa olla kärjessä. Perinteisen kisoissa ajattelin, ettei eroja saisi tulla. On se 41 sekuntia iso ero, myönsi nainen Ilta-Sanomille.

Frida Karlsson johtaa siis Tour de Skin kokonaiskilpailua ennen keskiviikkoa. Niskanen on tuon 41 sekuntia ruotsalaisen perässä. Suomalaisista Krista Pärmäkoski on seitsemäntenä minuutin ja 43 sekuntia Karlssonin takana.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.