Iivo Niskanen oli ladannut isoja odotuksia Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisaan. Ne tulivat ryminällä alas, kun mies joutui keskeyttämään Oberstdorfissa kisan ennen viiden kilometrin väliaikapistettä.

Siihen loppui myös Niskasen Tour de Ski. Sen jääminen kesken ei tosin ole mikään shokki, sillä Niskanen kertoi Tourin alla, että hän tarkkailee omaa tilannettaan ja voi jättää leikin kesken, jos se tuntuu parhaalta ratkaisulta.

Niskasen tilanne kiinnosti luonnollisesti myös Suomen rajojen ulkopuolella. Tourin täysin omaan komentoonsa ottanut Johannes Kläbo esitti oman näkemyksensä suomalaistähdestä.

– Sen perusteella, mitä hän kirjoitti ennen Touria Instagramissa, osasi odottaa, että näin voi tapahtua (Tourin keskeyttäminen). On silti ikävää, että hän ei vedä tätä loppuun, aloitti Kläbo norjalaisen uutistoimiston NTB:n haastattelussa.

Niskanen ei itse puhunut vielä medialle tulevista kuvioistaan ennen Planican MM-kisoja, jotka järjestetään helmi-maaliskuussa. Kläbo esitti kuitenkin oman visionsa.

– Arvelisin, että emme näe häntä paljon ennen MM-kisoja. On jännittävää nähdä, kuinka hän pärjää siellä.

Toimittaja tiedusteli sitten, millaisina Kläbo näkee Niskasen menestyshaaveet Planicassa.

– Tässä on vielä kivasti aikaa. Hänellä on jäljellä puolitoista kuukautta. Luulisin, että hän käyttää nuo viikot hyvin, linjasi Kläbo.