Hiihdon maailmancupia johtava Johannes Kläbo on tehnyt kovan ratkaisun. Supertähti ei kilpaile tällä viikolla Norjan mestaruuskisoissa.

– Olen pahoillani, että tässä kävi näin. Ymmärrän, että jotkut ovat pettyneitä, koska jään pois Norjan mestaruuskisojen sprintistä, mutta välillä on tehtävä kovia ratkaisuja. Toivottavasti saan ymmärrystä ratkaisulleni, luki Kläbon tiedotteessa.

Kläbo aikoo kilpailla lauantaina maailmancupin sprintissä Italian Livignossa. Hän urakoi suunnitelmiensa mukaan maailmancupissa myös Les Rousses’ssa ja Toblachissa ennen Planican MM-kisoja, kertoo VG.

Kläbo avasi enemmän ratkaisuaan VG:lle.

– Planican MM-kisat ovat päätavoitteeni, ja maailmancup on kakkostavoitteeni. Joskus on tehtävä kovia ratkaisuja, kun kauden rasitus on näin kova. Tällä kertaa piti tehdä näin Norjan mestaruuskisojen suhteen, vaikka olisin halunnut osallistua sprinttiin.

Norjan maajoukkueurheilijoiden pitää periaatteessa osallistua yhteen kisaan maan mestaruuskisoissa. Sama käytäntö on myös Suomessa. Kläbon kohdalla tehtiin kuitenkin poikkeus. Suomessa Kerttu Niskanen ei osallistu puolestaan SM-kisoihin.

– Kyllä, tiedän että ratkaisuni tulee puhuttamaan, mutta minun on elettävä sen kanssa. Tunnen hyvin oman kroppani, ja tiedän mitä palautuminen vaatii. Tässä tilanteessa olisi liikaa sprinttejä torstaina ja lauantaina. Näin se vain on, avautui Kläbo VG:lle.