Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen osallistuu tänä vuonna Discovery+:lla ja TV5:llä nähtävään Arktinen Retkikunta -ohjelmaan.

Mäkäräinen on kertonut ohjelmaan liittyvistä kokemuksistaan myös sosiaalisessa mediassa. Ohjelma kuvattiin Grönlannissa noin 3 000 kilometrin päässä Suomesta.

Ampumahiihtolegenda myönsi Instagramissa, että etenkin yksi asia ällistytti hänet. Sääolosuhteet olivat jotain muuta kuin nainen odotti.

– Ihmetellään jäätikköä alhaalta päin, eli meren jäältä käsin (joka reissun alussa oli vielä turvallista) ja juodaan todella raikasta ja hyvää jäätikön sulamisvettä. Hiki virtasi ja oli aivan tuskasen kuuma päivä – Grönlannissa, kirjoitti Mäkäräinen Instagramissa ja lisäsi tajunnan räjähtämistä esittävän emojin.

Metropoli.net-sivustolle Mäkäräinen kertoi, että häntä jännitti reissun alla teltoissa majoittuminen.

– Ennen reissua jännitin eniten juurikin tuota telttailua. Mutta hyvin minä selvisin siitä loppujen lopuksi. Grönlannissa oli monenlaisia eri sääolosuhteita, joten nyt tuntuu, että uskallan lähteä ihan mihin vain teltan kanssa, sanoi Mäkäräinen Metropolille.