Suomen ampumahiihtomaajoukkueen alkukausi on ollut varsin hyvä. Aivan kirkkaimmat sijoitukset ovat vielä jääneet haaveeksi, mutta selvää kehitystä on ollut havaittavissa.

Ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräinen on kommentoinut Ylelle asetelmia MM-kisoja ajatellen. Ne alkavat 8. helmikuuta Oberhofissa.

Anterselvan maailmancup ei tuonut Suomelle jättipottia. Aiemmin kaudella on nähty kivoja onnistumisia viesteissä. Nyt ei käynyt niin, sillä Suomen naiset jäivät sijalle 11 ja miehet yhdeksänneksi.

Mäkäräinen myönsi Ylelle, että tämä ei ollut erikoinen kenraali MM-latuja ajatellen.

– Nämä viestit eivät olleet ihan paras kenraali Suomelta. Aiemmin on tällä kaudella nähty parempia viestejä. Etenkin Tero Seppälän hiihtovauhti kuitenkin ilahdutti. Hän on sairastelujen jälkeen pelissä mukana, Mäkäräinen kommentoi Ylelle.

Mäkäräinen ennakoi myös enemmänkin suomalaisten mahdollisuuksia MM-kisoissa. Hän ennakoi, että mahdollisuuksia on myös koviin sijoituksiin.

– Mikäli ehjiä suorituksia saadaan osumaan penkalle ja ladulle, kyllä heillä on mahdollisuudet kymppisakkiin. Marilla (Eder) jopa kukitukseen (kuuden parhaan joukkoon), Mäkäräinen totesi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

Suomen joukkue ampumahiidon MM-kilpailuissa
Oberhof (GER) 06.- 19.02.2023.

Naiset:
Mari Eder
Erika Jänkä
Nastassia Kinnunen
Venla Lehtonen
Suvi Minkkinen

Miehet:
Tuomas Harjula
Olli Hiidensalo
Heikki Laitinen
Jaakko Ranta
Tero Seppälä