Tour de Skillä kilpailtiin lauantaina Val di Fiemmessä 15 kilometrin (p) yhteislähtökisat. Kerttu Niskanen, oli naisissa hienosti kolmas. Suomalaismiehistä parhaiten onnistui Perttu Hyvärinen, joka oli miesten kilpailun 15:s.

Niskanen antoi Ylen lähetyksessä raippaa kilpakumppaneilleen.

– Vähän pahoin pelkäsin, että vetohaluja ei löydy keltään. Suunnattomasti ihmettelen, miksi Katharina [Hennig] ja Frida [Karlsson] eivät lähteneet siihen porukkaan, että olisimme yhdessä yrittäneet pitää kovaa vauhtia ja tehdä eroa. Tuntui, että kaikki työ jäi minun harteilleni, ja tiesin että se tuossa lopussa sitten maksaa, Niskanen avautui Ylelle.

Suomalaisnaisista Anne Kyllönen onnistui hienosti. Hän nousi lopussa tasaisesti ja oli kahdeksas.

– Tänään oli hyvä päivä. Kolme ensimmäistä kierrosta ei ehkä ollut niin hyvää hiihtämistä, ja tuntui että elimistö on vähän väsynyt ja hiihto ei oikein lähde aukenemaan. Kolmannen kierroksen jälkeen kroppa lähti toimimaan hyvin. Olen tosi tyytyväinen loppusijoitukseen. Huomenna on tosi kiva matka edessä ja yleensä se on multa mennyt ihan hyvin, kommentoi Kyllönen Hiihtoliiton tiedotteella.

Krista Pärmäkoski ei ollut mukana kisassa vatsataudin vuoksi.

Miehissä Markus Vuorela oli 26:s. Lauri Lepistö jätti Tour de Skin kesken eikä kilpaillut lauantaina.

– Semmonen perus ok hiihto. Täytyy sanoa, että lähdöstä maaliin kieli oli kyllä vyön alla aika tiukasti ja annettiin kaikki, mitä miehestä lähti. Eihän tuo ero keulaan ole kummoinen mutta sijoitus ei kyllä tyydytä. Oli aika taistelua tänään, Hyvärinen summasi Hiihtoliiton tiedotteella.

Tour de Ski ratkeaa sunnuntaina Alpe Cermisin loppunousuun. Naisten kilpailu käynnistyy klo 12.00 ja miehet starttaavat klo 13.45.

Niskanen on Tourin kokonaistilanteessa kolmantena minuutin ja 37 sekuntia Frida Karlssonin perässä. Kakkosena on Tiril Udnes Weng (+1:12). Niskanen on paperilla norjalaista vahvempi ja voi nousta hyvin hänen ohitseen sunnuntaina.

Ylen asiantuntija Toni Roponen reagoi kuitenkin suorassa lähetyksessä nopeasti kisan tuloksiin. Hän teki selväksi, että peli ei ole selvä. Takaa tulee kova uhka.

– Sehän tässä mielenkiintoiseksi tekee huomisen kilpailun, että Katharina Hennig (kaksi minuuttia Karlssonin takana) ja Rosie Brennan (+2:28) ovat erinomaisia myös vapaan hiihtäjinä. Todennäköisesti hyviä kiipijöitä. Molemmat ovat loistavassa kunnossa tällä hetkellä. Ennen kaikkea Rosie Brennan on selkeästi huonompi perinteisellä kuin vapaalla.

– Vaikka Kertulla on todella hyvät asemat suhteessa Tiril Udnes Wengiin: ei ole iso ero siihen, kun tiedetään, että Wengillä on varmasti haasteita ylämäkeen. Mutta on haasteita takanakin, Hennig sekä Brennan. He eivät ole niin kaukana Kerttu Niskasta, varoitti Toni Roponen.