Suomen hiihdon tämän talven ykkösnimi Kerttu Niskanen ei kilpaile viikonloppuna Tampereen SM-kisoissa. Niskanen vahvisti asian lauantaina Helsingin Sanomille.

– Harjoittelen pätkän tässä, kertoi nainen HS:lle.

Niskasen ratkaisu on puhuttanut. Ilta-Sanomat muistuttaa, että hiihtäjien urheilijasopimus velvoittaa osallistumaan yhdelle matkalle SM-kisaviikonlopun aikana.

Tavallisesti urheilijat vetoavat erilaisiin vammoihin tai terveysmurheisiin, jos he eivät kilpaile. Niskanen teki kuitenkin selväksi harjoittelevansa.

Ilta-Sanomat kertoo, että sopimuksessa on kuitenkin lisäehto, jonka myötä voi olla pois kisoista. Asiasta pitää vain sopia Hiihtoliiton kanssa.

– Valmennus katsoo aina, mikä (urheilijan) tilanne on. Täytyy ymmärtää, että urheilija taiteilee terveydentilansa ja kokonaiskuormituksen kanssa koko ajan. Tässä tapauksessa kyse ei ole terveydentilasta, mutta asia (poissaolo) on sovittu Kertun kanssa, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kommentoi IS:lle ja muistutti, että jokaista tapausta tarkastellaan aina erikseen.

Kerttu Niskasen kauden päätavoite on MM-kisoissa, jotka järjestetään helmi–maaliskuussa Planicassa. Niskanen tavoittelee uransa ensimmäistä arvokisakultaa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.