Jo viime viikolla selvisi, että Kerttu Niskanen ei kilpaile Tampereella maastohiihdon SM-kisoissa. Niskanen vahvisti asian viime viikon lauantaina Helsingin Sanomille.

– Harjoittelen pätkän tässä, viestitti Niskanen HS:lle.

Niskasen ratkaisu oli poikkeuksellinen, sillä käytännössä kaikki terveet Suomen hiihtotähdet ilmoittautuivat SM-kisoihin. Naisen Iivo-veli kertoi tosin torstaina Ylelle, että hän jättää kisat väliin ”varotoimenpiteenä”.

Kerttu Niskanen on puhunut asiasta Instagram-tilillään. Nainen teki selväksi missä mennään. Hän muistutti myös kauden päätavoitteista.

– Osa on saattanutkin huomata, ettei minun nimeä löydy Tampereen SM-kisojen lähtölistoilta. Olen palautellut tourista ja harjoitellut kotona. Päätavoitteeni on olla parhaassa mahdollisessa kunnossa MM-kisoissa ja hiihtää mahdollisesti kaikki matkat. Seuraava maailmancup on Ranskassa jo ensi viikolla! viestitti Niskanen.

Niskanen jahtaa Planican MM-kisoista uransa ensimmäistä arvokisakultaa. Julkaisua kommentoineet fanit ilmaisivat tukensa Niskasen ratkaisulle.

Kuva ja päivitys tästä.