Hiihtäjä Krista Pärmäkoski oli ennen vatsatautiaan kiinni jopa Tour de Skin kakkossijassa. Naisen kansainvälinen vauhti ei kuitenkaan vakuuttanut yhtään samalla tavalla Les Roussesin maailmancupissa Ranskassa.

Pärmäkoski oli perjantain 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa 20:s. Sunnuntaina hän kaatui 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Pärmäkoski taipui sijalle kymmenen.

Sijoitus sinällään ei ollut täysi katastrofi. Ongelma oli kuitenkin se, että Pärmäkoski hävisi kisan voittaneelle Ruotsin Ebba Anderssonille yli kaksi minuuttia ja 20 sekuntia.

Pärmäkoski on myöntänyt haaveilevansa henkilökohtaisesta MM-kullasta. Tuo haave näyttää tämän hetken perusteella varsin kaukaiselta.

Pitkän linjan hiihtovalmentaja Reijo Jylhä teki Les Roussesin jälkeen Iltalehdelle oman arvionsa Pärmäkosken tilanteesta. Hänen mukaansa nyt on isojen ratkaisujen paikka.

– Kerttuun oli kuitenkin kaksi minuuttia eroa. Valmentaja ja urheilija joutuvat miettimään, mitkä ovat viisaita ratkaisuja, jotta kuntokäyrä lähtee oikeaan suuntaan menemään, Jylhä arvioi Iltalehdelle.