Kerttu Niskasen kauden päätavoite on Planican MM-kisoissa. Nainen tavoittelee uransa ensimmäistä arvokisakultaa.

Niskanen on ollut vahvassa vedossa tämän vuoden maailmancupissa. Hän taisteli esimerkiksi hienosti Tour de Skin kakkoseksi.

Nyt naiselle on avautumassa yllättäen mielenkiintoinen mahdollisuus. Maailmancupin kokonaistilanteessa kolmantena oleva Niskanen kilpailee nimittäin viikonloppuna maailmancupin kisoissa Les Roussesissa – toisin kuin muut kärkinimet.

Jo aiemmin selvisi, että Ruotsin Frida Karlsson ei lähde Ranskaan. Hän sairastui Tour de Skin jälkeen.

Norjan hiihtoliitto on nyt kertonut, että Tiril Udnes Weng ei matkaa Les Roussesiin taistelemaan pisteistä. Hän on ollut myös sairaana.

– Tiril tarvitsee enemmän aikaa, ennen kuin hän on valmis kilpailemaan. Hänen katseensa on Planican MM-kisoissa, kommentoi valmentaja Sjur Ole Svarstad VG-lehdelle.

Tiril Udnes Weng johtaa maailmancupia suvereenisti 1 447 pisteellä. Kakkosena on Karlsson 1 160 pisteellä, kun taas Niskasella on kasassa 1 019 pistettä.

Niskanen voi siis ottaa merkittävästi kiinni kärkikaksikkoa ja jopa ohittaa Karlssonin viikonloppuna maailmancupin pisteissä. Voitosta saa 100 pistettä maailmancupissa.

Viikonlopun kilpailuohjelmassa on perjantaina hiihdettävät 10 kilometrin väliaikalähtökisat vapaalla hiihtotavalla, lauantaina hiihdettävät sprintit perinteisellä hiihtotavalla sekä sunnuntaina hiihdettävät 20 kilometrin yhteislähtökisat perinteisellä hiihtotavalla.

Niskasen mahdollisuuksia taistella maailmancupin voitosta vaikeuttaa se, että hän ei ole erityisen vahva sprinttikisoissa. Tiril Udnes Weng on kovan luokan sprinttitykki.

Suomalaisnainen on viimeksi voittanut maailmancupin kokonaiskisan kaudella 2007–2008. Tempussa onnistui tuolloin Virpi Kuitunen (nykyinen Sarasvuo).