Iivo Niskasen kunto on ollut yksi suurista mielenkiinnon kohteista miehen koronakurimuksen jälkeen. Niskasen otteet Val Müstairin takaa-ajossa ja korkeassa ilmanalassa herättivät toiveita. Ne romahtivat kuitenkin Oberstdorfin 10 kilometrillä, kun Niskanen päätti keskeyttää perinteisen hiihtotavan kisan ja samalla Tour de Skin.

Asiantuntijoista esimerkiksi Toni Roponen ei ole lähtenyt panikoimaan. Hän oli vaikuttunut Niskasen otteista Sveitsissä. Tiistain jälkeenkään ei painettu paniikkinappulaa pohjaan.

– Iivo hiihti kuitenkin sunnuntaina hyvin. Varmaan SM-kisoissa (tammikuussa) hän kilpailee seuraavan kerran. MM-kisoihin on vielä pitkä aika, Roponen näki Ylellä.

Pitkän Suomen maajoukkuetta valmentanut Reijo Jylhä, joka on nykyään Iltalehden hiihtoasiantuntija, ilmaisi oman näkemyksensä sitten varsin suoraan.

– Iivo ei ole lähelläkään huippukuntoa, jollaisessa hän on parhaimmillaan ollut, latasi Jylhä Iltalehdelle.

– Kun hiihtää korkealla ja liukkaalla suksella, tekniikkaa vaatii erittäin hyvän pidon. Kun suksi ei pidä, on haasteita. Hänellä on ollut ennenkin haasteita välineen kanssa tiistain kaltaisessa olosuhteessa. Ja kun mies ei ole ihan huippukunnossa, hän ei pysty käyttämään sitä suksea, mitä normaalisti, avasi Jylhä tarkemmin Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.