Hiihtäjä Ristomatti Hakolan vuosi 2022 oli urheilullisesti varsin hirveä. Pekingin olympialaisiin mies ei ehtinyt kuntoutua huippukuntoon.

Sen jälkeen tuli vielä loukkaantuminen kauden päätöskisassa. Kesällä korona kuritti kunnolla MM-hopeamitalistia.

Valoa näkyi ennen joulua, kun Hakola palasi takaisin kisoihin. Mies oli täysin omaa luokkaansa FIS-kisoissa Ristijärvellä 15 kilometrin perinteisellä.

Siitä oli hyvä mennä joulun viettoon ja kääntää katse tulevaan, mutta mitä vielä. Hakola nimittäin sairastui flunssaan jouluna.

Hakola ei pystynyt kilpailemaan kovan pakkasen vuoksi perutussa Rovaniemen Skandinavia Cupissa. Hän kertasi tilannettaan ja katsoi jo tulevaan maanantaina Instagramissa.

– Rovaniemen Scandicup peruttiin, ja sitä myöden meikäläisen kalenteriin jo kauan aikaa sitten huutomerkillä merkitty kisakauden käynnistys jäi vielä odottamaan. Faluniin meiltä ei lähe huoltoa, eikä yhen miehen orkesterilla niissä karkeloissa tee mitään. Seuraava startti siis Tampereen SM-kisoissa parin viikon päästä. Siihen asti korjaillaan joulun aikasen taudin jälkiä, ja pyritään tuomaan kevätkaudella ladulle parasta Risemasaa, viestitti Hakola Instagramissa.

Hakola kommentoi myös Ylen haastattelussa jouluna tullutta flunssaa ja kuumetta.

– Se vähän verottaa aina. Katsotaan, että pääsisi taas kunnon harjoitusrytmiin ja jossain kohtaa kisoihin. Harjoittelu on mukavaa, mutta kyllä kisoja kaipaa, Hakola sanoi Ylelle.

Päivitys tästä.